sowka

BIAŁYSTOK – NASZE MIASTO – poznawanie swojej miejscowości; nazywanie swojej miejscowości, poznawanie jej historii, ważniejszych zabytków i miejsc; poznawanie legend, opowieści związanych ze swoją miejscowością, swoim regionem; budowanie wypowiedzi wielozdaniowych, przestrzeganie zasad kulturalnego słuchania i mówienia; sprawne i bezpieczne posługiwanie się nożyczkami.

thumb_DSC_5271_Copy29 września grupa XI Sówki w ramach Europejskiego Tygodnia Sportu wybrała się na wycieczkę autokarową na Stadion Miejski w Białymstoku.

thumb_DSC_5191_CopyDnia 22 września ,,Sówki” włączyły się w obchody „Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka”.

„Żegnamy przedszkole, witamy wakacje” Wypowiedzi dzieci na temat wakacji. Zapoznanie  salą, ustawieniem zabawek. Kształtowanie umiejętności społecznych dzieci: porozumiewanie się z dorosłymi i dziećmi, zgodne funkcjonowanie w zabawie i sytuacjach zadaniowych. Swobodne rozmowy na tematy bliskie dzieciom w kontaktach grupowych.