zuczek

thumb_20180420_10254720 kwietnia „Żuczki” obchodziły Międzynarodowy Dzień Ziemi.

thumb_20180409_110446Jak zawsze w naszym przedszkolu dużo się dzieje. W tym miesiącu na szczególną uwagę zasługują działania związane z promocją zdrowia i pierwszą pomocą przedmedyczną.

JESTEŚMY POLAKAMI I MIESZKAŃCAMI UNII EUROPEJSKIEJ – zdobywanie wiedzy na temat własnej narodowości, godła i flagi państwowej, znajomość polskiego hymnu. Rozróżnianie strony lewej i prawej, określanie kierunków i ustalanie położenia obiektów w stosunku do własnej osoby, a także w odniesieniu do innych obiektów.

Skrzydlaci przyjaciele - wzbogacenie wiadomości na temat ptaków i ich zwyczajów (budowanie gniazd, składanie jaj, wylęganie się młodych, dbanie o młode); usystematyzowanie wiadomości na temat jajek – gromadzenie skojarzeń na temat jajek (rodzaje jajek, co się z nich wykluwa); rozwijanie aktywności werbalnej i pomysłowości; zachęcenie do poznawania poprzez obserwowanie, eksperymentowanie, odkrywanie; nabywanie umiejętności wyciągania wniosków.

thumb_20180308_092333Nie mogąc doczekać się nadejścia wiosny, dzieci z grupy X postanowiły założyć w  sali zielony ogródek.

thumb_20180312_09522112 marca obchodziliśmy w naszym przedszkolu Dzień Matematyki.

thumb_WP_20180215_10_02_44_Pro14 lutego w naszym przedszkolu obchodziliśmy Walentynki.