orzel

thumb_P_20170927_093158_HDRW dniach 25-29.09.2017 wzięliśmy udział w  Europejskim Tygodniu Sportu.

thumb_P_20170915_095245Już od wielu lat nasze przedszkole bierze udział w ogólnopolskiej akcji „Sprzątanie świata".

1. „Białystok moje miasto”- Wycieczka po Białymstoku - wdrażanie do odpowiedniego zachowania się w miejscach użyteczności publicznej, przestrzeganie zawartych umów. „Zabytki Białegostoku” -  zabawa dydaktyczna - prezentacja z wykorzystaniem ekranu - poznanie wybranych zabytków i obiektów naszego miasta, zapoznanie dzieci zainteresowanych ze znakiem graficznym litery „e” – małej, wielkiej, pisanej i drukowanej, ćwiczenie słuchu fonematycznego: wyodrębnianie głosek w wyrazie, liczenie wyrazów w zdaniu.