orzel

„POLSKA – NASZ KRAJ” – rozwijanie poczucia przynależności narodowej, rozpoznawanie symboli narodowych: flagi, godła, hymnu

thumb_IMG_20180406_104542Naszych przedszkolaków odwiedziła mama naszej koleżanki z grupy - Olgi, Pani Marta, która jest stomatologiem.

thumb_IMG_20180409_132127Dzieci z grupy VIII uczestniczyły w warsztatach plastycznych w Galerii im. Slendzińskich.

thumb_P_20180227_140441W roku szkolnym 2017/2018 jednym z głównych zadań pracy z dziećmi jest „Sport dla każdego - zabawy sportowe z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i możliwości dziecka”.

thumb_P_20180321_10514621.03.2018r. dzieci z grupy VIII powitały wiosnę.

1.BLOK TEMATYCZNY: WŚRÓD SKRZYDLATYCH PRZYJACIÓŁ:

„Ptaki naszych lasów”- zapoznanie z nazwami i wyglądem ptaków zamieszkujących nasze lasy, powracających wiosną z innych krajów, wzbogacenie wiadomości na temat ich życia w naturalnym  środowisku; ćwiczenia artykulacyjne - doskonalenie prawidłowej wymowy; konstruowanie gier - wykazywanie się pomysłowością, wspólne ustalanie reguł.

CZYSTE POWIETRZE WOKÓŁ NAS - zwiększenie umiejętności dzieci w zakresie radzenia sobie w sytuacjach, gdy przebywają w zadymionych pomieszczeniach lub gdy dorośli palą przy nich tytoń.