W karnawale same bale

thumb_20180109_141327Zabawa karnawałowa to czas super zabawy, możliwość przeistoczenia się w inną postać, nie tylko bajkową.

Oprócz kilku księżniczek w naszej grupie były też postacie m.in. wróżki, anioła, rycerza, policjanta, biedroneczki, kowboja i wielu jeszcze innych wymyślnych postaci. Sam wystrój sali balowej wprowadzał wszystkich w miły nastrój i zachęcał do zabawy.

Hasłem przewodnim tegorocznej imprezy była ,,Zabawa w cyrku”. Impreza prowadzona była przez aktorów teatru CoNieco, zbogacona o akrobatyczne pokazy marionetki, konkursy, podczas  których dzieci mogły wykazać się swoimi umiejętnościami i odwagą. Całej imprezie towarzyszyła oprawa muzyczna, przy której dzieci tworzyły kółeczka, pląsy, korowody, pociągi. Bawiły się też indywidualnie lub w parach przy muzyce rytmicznej i skocznej, zachęcającej do tańca. Integracja, energia i zaangażowanie w trakcie balu we wspólną zabawę spowodowały, że na długo pozostanie on w pamięci jego uczestników.