jezyk

thumb_20170929_102126W ostatnim tygodniu września obchodziliśmy w naszym przedszkolu „Europejski Tydzień Sportu”. Z tej okazji dzieci gromadziły zdjęcia znanych i ulubionych sportowców.

MOJE MIASTO – BIAŁYSTOK - Wycieczka: zwiedzanie najważniejszych zabytków naszego miasta tj. Ratusz, Pałac Branickich, Kościół Farny,  Planty - dostrzeganie otaczającego wokół piękna (zieleń, architektura budynków oraz ich wnętrz); spacer pobliskimi ulicami: obserwacja najbliższego otoczenia, utrwalenie nazwy swojego osiedla, ulicy i numeru przedszkola. Liczenie w dostępnym zakresie, posługiwanie się liczebnikami porządkowymi. Malowanie farbami - nabywanie koordynacji ruchowej. Uczestniczenie w zabawach twórczych.

thumb_DSC_0817Podczas jednego z nielicznych bezdeszczowych dni września przedszkolaki z grupy VII- wyposażone w odblaskowe kamizelki wybrały się na pobliskie skrzyżowanie.

JUŻ WAKACJE ŻEGNAMY I PRZEDSZKOLE WITAMY

Nawiązywanie serdecznych kontaktów z nauczycielem  i nowymi kolegami; poznanie rozmieszczenia nowej sali oraz przypomnienie wyglądu innych pomieszczeń  w przedszkolu (szatnia, inne sale, łazienka). Swobodne rozmowy na tematy bliskie dzieciom w kontaktach grupowych. Dzielenie się wrażeniami ze spędzonych wakacji.