wiewiorka

thumb_20180406_1007066 kwietnia w naszej grupie obchodziliśmy Światowy Dzień Zdrowia.

thumb_IMG_2872W 1982 roku Komitet Tańca ITI ustanowił 29 kwietnia – dzień, w którym chrzest przyjął twórca nowoczesnego baletu Jean-Georges Noverre (1727-1810) – Międzynarodowym Dniem Tańca.

Jesteśmy Polką i Polakiem - znajomość nazwy swojego kraju i jego stolicy, rozpoznawanie symboli narodowych (godło, flaga, hymn), nazywanie wybranych symboli związanych z regionami Polski ukrytych w podaniach, przysłowiach, legendach, bajkach, np. o smoku wawelskim, orientowanie się, że Polska jest jednym z krajów Unii Europejskiej

thumb_IMG_2813„Ratujmy lasy”- pod tym hasłem dzieci z grupy VI obchodziły tegoroczny Dzień Lasu.

thumb_20180322_10172722 marca Wiewióreczki wybrały się na wycieczkę do Leroy Merlin, gdzie wzięły udział w bezpłatnych warsztatach ekologiczno - przyrodniczych „Dzieciaki-sadzeniaki”.

„W zdrowym ciele zdrowy duch”- wzbogacenie słownictwa czynnego dzieci o wyrażenia związane ze zdrowiem, doskonalenie umiejętności wypowiadania się całymi zdaniami, próby wysłuchania echa serca za pomocą stetoskopu, zainspirowanie dzieci do podejmowania zabaw w lekarza.

thumb_IMG_2778Walentynki  na całym świecie obchodzone są jako święto miłości.