wiewiorka

thumb_IMG_3072Od dawien dawna wiadomo, że pies to najwierniejszy i najlepszy (spośród wszystkich zwierząt) - przyjaciel człowieka, ale czy działa to w obie strony?

thumb_20180605_101631W dniu 5 czerwca  Wiewióreczki wraz z innymi przedszkolakami odbyły niezwykłą edukacyjną przygodę, którąÂ  przygotowała dla nich Fundacja PGE.

W morskiej głębinie – poszerzanie wiedzy dzieci na temat organizmów żyjących w wodzie, zwrócenie uwagi na rodzaje wód występujących na powierzchni Ziemi: oceany, morza, jeziora, rzeki; rozwijanie ciekawości poznawczej oraz umiejętności stawiania pytań i formułowania odpowiedzi; klasyfikowanie przedmiotów wg podanej cechy, tworzenie zbiorów równolicznych; ćwiczenie sprawności manualnej, koordynacji ruchowo-rytmicznej.

thumb_IMG_2887Jak segregować odpady w domu? Które z nich nadają się do ponownego wykorzystania?

thumb_20180530_113002Z okazji Dnia Dziecka, Komenda Wojewódzka Policji zorganizowała na terenie Oddziału Prewencji Policji piknik edukacyjny pt. „Dzień dziecka na wesoło i  sportowo”.

thumb_20180406_1007066 kwietnia w naszej grupie obchodziliśmy Światowy Dzień Zdrowia.

thumb_IMG_2872W 1982 roku Komitet Tańca ITI ustanowił 29 kwietnia – dzień, w którym chrzest przyjął twórca nowoczesnego baletu Jean-Georges Noverre (1727-1810) – Międzynarodowym Dniem Tańca.