Grupa IV - Wróbelki

wrobelki-2

Wakacyjny piknik we Wróbelkach

thumb_36554216_10211961988544779_5792750966256173056_n_wynikW związku z nadchodzącymi wakacjami postanowiliśmy wybrać się na piknik na pobliskie ogródki działkowe.

Mundial we Wróbelkach

thumb_DSC_057914 czerwca z okazji rozpoczynających się Mistrzostw Świata w piłce nożnej, wszystkie dzieci ubrały się na biało-czerwony kolor by kibicować drużynie z Polski.

Zdrowe sałatki owocowe

thumb_IMG_20180509_094308W ramach tygodnia "Zdrowy styl życia", dzieci z grupy „Wróbelków” robiły sałatki owocowe.

Goście we Wróbelkach

thumb_DSC_0440Maj obfitował w spotkania z ciekawymi osobami. Wróbelki odwiedziła mama Łukasza, która jest nauczycielem, wraz ze swoimi uczennicami. Panie przeprowadziły ciekawe zajęcia w języku białoruskim.

Zamierzenia wychowawczo - dydaktyczne na czerwiec

MOJE PODWÓRKO – nauka wiersza; rozwiązywanie zagadek tematycznych; liczenie według możliwości dzieci; ćwiczenie umiejętności łączenia ustalonego ruchu z piosenką.

Z wizytą w przedszkolnej bibliotece

thumb_IMG_20180413_10261013 kwietnia „Wróbelki” udały się do przedszkolnej biblioteki.

Zamierzenia wychowawczo - dydaktyczne na maj

WIOSNA W SADZIE I OGRODZIE - zapoznanie z rodzajami prac wykonywanymi wiosną w ogrodzie, rozpoznawanie i nazywanie kwitnących drzew, krzewów i kwiatów; rozwijanie intuicji geometrycznej poprzez układanie obrazka z figur.

GRUNT TO ZDROWIE - doskonalenie umiejętności wypowiadania się całymi zdaniami, wymienianie czynności, które należy wykonywać, aby być zdrowym (wczesne wstawanie, toaleta, spacery, uprawianie sportów, prawidłowe odżywianie); rozpoznawanie produktów spożywczych za pomocą dotyku; badanie ich struktury; konstruowanie prostych gier ściganek.