zabka

thumb_20180409_101442I w końcu nadeszły mocno wyczekiwane przez Żabki wiosenne dni.

thumb_IMG_20180406_0952501116 kwietnia w naszym przedszkolu obchodziliśmy Światowy Dzień Zdrowia.

Na wsi zawsze jest wesoło, tyle zwierząt dookoła – poznawanie wybranych zwierząt wiejskich, ćwiczenia aparatu artykulacyjnego poprzez naśladowanie głosów zwierząt.

,,Dbamy o nasze zdrowie” – zapoznanie ze smakami marchwi w różnych postaciach: warzywa surowego, gotowanego, soku, ciasta marchewkowego; zapoznanie z wyposażeniem kuchni, pracą kucharzy; poznanie wpływu zdrowego odżywiania na nasze zdrowie, kształtowanie umiejętności określania położenia przedmiotów w przestrzeni i stosowania pojęć: nad, pod, obok, w; zapamiętywanie słów i melodii piosenki.

thumb_20180307_091847W zeszłym miesiącu Żabki miały okazję przywitać wiosnę i bliżej się jej przyjrzeć.

thumb_IMG_20180322_09373798122 marca Żabki wybrały się na bardzo interesującą  wycieczkę do Uniwersyteckiego Centrum Przyrodniczego im. Profesora Andrzeja Myrchy.

thumb_20180228_091150Dzieci w minionym tygodniu przeniosły się w odległy, ale jakże interesujący świat – świat dinozaurów.