Pożegnanie sześciolatków

thumb_IMG_3585_wynik_wynik"Żegnaj przedszkole, na szkołę nadszedł czas. Niech wspomnienia pozostaną, a do przodu biegnie czas."

19 czerwca 2018r. w naszym przedszkolu odbyła się uroczystość pożegnania starszaków z grupy VIII "Orzełki", IX "Zajączki", XI "Sówki". W uroczystości zakończenia roku uczestniczyli również Rodzice.

Był to szczególny dzień - pełen przeżyć dla przedszkolaków, rodziców oraz nauczycielek. Na początku uroczystości sześciolatki zatańczyły poloneza, a następnie tańce latynoamerykańskie. Pod czujnym okiem Pań, przedszkolaki przygotowywały prezentację swoich umiejętności artystycznych. Starszaki śpiewały piosenki, recytowały wiersze, zaprezentowały inscenizacje związane z pożegnaniem przedszkola i rozpoczynającymi się wakacjami.

Pani Dyrektor przedszkola złożyła podziękowania Rodzicom za współpracę, a dzieciom życzenia dalszych sukcesów w kolejnym etapie edukacyjnym.

Po zakończonym występie sześciolatki otrzymały nagrody książkowe, pamiątkowe albumy ze zdjęciami i upominki.

To już kolejni absolwenci opuszczają przedszkolne mury, by po wakacjach rozpocząć naukę w klasie pierwszej. Życzymy im wielu sukcesów i spełnienia marzeń, a wszystkim dzieciom bezpiecznych i radosnych wakacji.
Pamiętajcie o swoim przedszkolu.