Bal karnawałowy

thumb_26828801_10210848011976061_1054681940_oKarnawał to czas przepełniony muzyką i zabawą. Ważnym elementem tego okresu są bale karnawałowe i bale przebierańców. I oto 9 stycznia w naszym przedszkolu odbył się wyczekiwany przez dzieci i dorosłych bal karnawałowy. Tego dnia  od rana pojawiały się przeróżne postacie. Dzieci przebrane były za  bohaterów znanych bajek. W salach przedszkolnych można było spotkać wróżki, królewny, delikatne motylki, rycerzy, piratów, policjantów, Spider-Mana, Batmana. Nie sposób zliczyć i wymienić wszystkich  przebierańców, a rozpoznać dzieci było bardzo trudno.

Bal odbył się na holu, którego wystrój wprowadził wszystkich w radosny nastrój i zachęcał do wesołej zabawy. Przedszkolaki świetnie się bawiły, uczestnicząc w zabawach tanecznych prowadzonych przez aktorów, przeplatanych konkursami. Kiedy czas zabawy dobiegł końca, dzieci z żalem opuszczały salę balową.

Rodzicom dziękujemy  za zaangażowanie w przygotowanie pięknych, balowych strojów.