Europejski Tydzień Sportu

thumb_20170929_110643W dniach 23-28 września obchodziliśmy „Europejski Tydzień  Sportu”, którego głównym celem jest promowanie zdrowego stylu życia oraz aktywności ruchowej jako najlepszej formy spędzania wolnego czasu. Z tej okazji w naszym przedszkolu zorganizowano szereg działań promujących aktywność ruchową wśród naszych wychowanków.
Dzięki współpracy z rodzicami w głównym holu przedszkola oraz przy salach została zorganizowana wystawa z ulubionymi sportowcami przedszkolaków. Podczas całego tygodnia dzieci aktywnie uczestniczyły w zajęciach ruchowych,  podczas których  ćwiczyły  przysiady, podskoki, pajacyki i  rzuty do celu. Nie zabrakło również ćwiczeń rozciągających i wzmacniających, o których zawsze należy pamiętać.

Podsumowaniem tygodnia sportu był dzień piłki. W tym dniu przedszkolaki przyszły do przedszkola z piłkami. Ubrane były w barwy Jagiellonii. Dwie grupy udały się na zajęcia na  Stadionie Miejskim, natomiast starszaki  wybrały się na boisko, które grzecznościowo udostępniła nam Szkoła Podstawowa nr 50, by rozegrać najprawdziwszy mecz.  Najważniejsza w tym wszystkim jest wspólna zabawa i miło spędzony czas.