Dzień Dziecka w przedszkolu

thumb_20170606_112546„Dzień Dziecka” to ważny i radosny dzień dla wszystkich dzieci. Obchody tego święta rozpoczęliśmy już w maju, w naszym przedszkolu zwyczaj taki, że przez tydzień świętują przedszkolaki.

Tydzień w poszczególnych grupach obfitowała w liczne atrakcje. Dzieci odwiedziły miedzy innymi bibliotekę, przepłynęły wiele mórz i oceanów w dniu pirackim, uczestniczyły w zabawach z masami plastycznymi jak również brały udział w wielkiej paradzie piłkarskich kibiców, bo jak wiadomo wszyscy kochamy Jagę. Zabawy z chustą animacyjną, przysporzyły wszystkim uczestnikom wiele radości i uśmiechu na twarzy. Nie zabrakło też wesołych zabaw na świeżym powietrzu. Szczególnie przypadło dzieciom do gustu tworzenie pięknych rysunków na chodniku kolorowymi kredami a zawody sportowe były okazją do sprawdzenia swoich umiejętności w różnych konkurencjach.

Przedszkolaki świetnie bawiły się w rytmie znanych hitów podczas dyskoteki „Dzieci z różnych stron świata”. Gościem w naszym przedszkolu był również pan Wojtek z fundacji „Impuls”, który przybliżył temat niepełnosprawności. Dzięki różnym sprzętom przedszkolaki miały okazje same znaleźć się w świeci osób niewidomych i będących na wózku.

I choć przedszkolaki codziennie otrzymują wiele miłości i serca od rodzin i nauczycielek dodatkowo na zakończenie obchodów Dnia Dziecka, każdy otrzymał małą niespodziankę. Wszyscy postarali się, aby w tym czasie uśmiech nikomu nie schodził z twarzy, a dzieci w naszym przedszkolu czuły się naprawdę wyjątkowo. Tydzień pełen wrażeń szybko się skończył, ale wspomnienia pozostaną na długo.