Dzień Rodziny w przedszkolu

thumb_IMG_7681Jest taki dzień w przedszkolnym kalendarzu, do którego wszystkie dzieci przygotowują się bardzo solidnie, na który czekają z wypiekami na twarzy i chciałyby bardzo, aby był najpiękniejszym dniem w całym przedszkolnym roku - to Dzień Rodziny czyli połączone święto Mamy i Taty.

Mama i tata w sercu każdego dziecka zajmują najważniejsze miejsce. Są „kochani, jedyni, wspaniali i prawdziwą miłością obdarzają swoje dzieci” – tak brzmiały słowa jednej z piosenek dedykowanych rodzicom i wyśpiewanych w przedszkolu w majowe popołudnia kiedy to świętowaliśmy Dzień Rodziny. Ta  wspaniała  uroczystość w każdej grupie była przygotowywana inaczej, ale każdej przyświecał  jeden cel - spędzić razem kilka niezapomnianych chwil. Dla dzieci to również okazja by wyrazić rodzicom swoją miłość, wdzięczność za dobroć i cierpliwość, za serce, które tak wiele rozumie i wspaniałomyślnie wybacza. Oprócz wierszy, piosenek, tańców były też krótkie etiudy oraz instrumentacje dziecięcych utworów. Po występach nasi wychowankowie wręczyli swoim rodzicom prezenty. Mamusie i tatusiowie wyraźnie wzruszeni nie kryli łezki radości w oku. Po części artystycznej dzieci oraz rodzice udali się do wspólnego stołu, aby przekąsić „małe co nieco”.