Dzień Rodziny

thumb_20170524_151851Mamo, Tato dziś wszystkie dzieci niosą Tobie życzeń bukiecik,

serduszka gorące, kwiatuszki pachnące, co wyrosły na naszej łące....

Tymi pięknymi słowami 24 maja rozpoczęliśmy uroczystość z okazji Dnia Rodziny. Tym razem nasze Jeżyki prezentując przedstawienie pt. „Biedronkowy Dzień Mamy i Taty” zamieniły się w biedronki, które pod nieobecność rodziców wspólnymi siłami szukały pomysłu na uczczenie ich święta. Na początek dzieci wykonały instrumentację do utworu „Marsz Turecki” W. A. Mozarta z wykorzystaniem tamburyn, kołatek, bębenków oraz trójkątów. Dziewczynki jak zwiewne motylki zatańczyły taniec ze wstążkami do muzyki z filmu Silent Hill, zaś chłopcy zabrali się do robienia porządków wykonując taniec z mopami, do skocznych rytmów piosenki „Timber” Pitbull, Ke$ha. Nie obyło się również bez piosenek - „Moja mama jest wspaniała” oraz „Daj mi rękę tato”. Na zakończenie dzieci w parach zatańczyły rock and rola „Lets twist again”. Zwieńczeniem uroczystości były życzenia i wręczenie przygotowanych przez dzieci prezentów oraz poczęstunek.