Wyprawka

W roku szkolnym 2017/2018 kwota wyprawki przeznaczona na przybory i artykuły plastyczne wynosi: 80 zł

Pieniądze prosimy wpłacać we wrześniu podczas pierwszego zebrania z rodzicami.

Ubranka do przedszkola:

• Obuwie do przedszkola – kapcie, koniecznie antypoślizgowe (klapki zabronione!)
  • Strój sportowy na gimnastykę – (oprócz 3-latków, tj. gr. I, II, III) – koszulka, spodenki w worku  uszytym z materiału (nie w reklamówce - wszystko podpisane)

Dzieci 3-letnie z grupy I, II i III (tzw. śpiące):

• Piżamka i pościel w worku  uszytym z materiału (nie w reklamówce - wszystko podpisane)
  • Ubranko na zmianę - dotyczy młodszych dzieci (pozostawiamy w półeczce w szatni)
  • Chusteczki nawilżane (dotyczy dzieci 3-letnich z grup I, II i III) – 1 opakowanie w I semestrze, 2-gie opakowanie w II semestrze

Artykuły higieniczne dotyczą wszystkich grup:

• Ręczniki papierowe tzw. ZZ - 7 opakowań (można ewentualnie przynieść 4 opakowania w I semestrze i 3 op. w II semestrze - najlepiej szare, ekologiczne, nie farbowane, składane jak chusteczki higieniczne wkładane do podajników, z których są dołem pojedynczo wyciągane celem wytarcia rąk) - możliwość kupienia w sklepie "Chemia Niemiecka" róg Dubois i Św. Jerzego przy postoju taksówek
  • Ręcznik papierowy w rolce – 1 szt.
  • Szczoteczka do zębów (podpisana) i 2 pasty do zębów
  • Mydło w płynie – 2 szt. (prosimy o mydło dobrej jakości ze względu na występujące u dzieci alergie skórne)
  • Chusteczki higieniczne – 3 opakowania w pudełkach
  • Papier toaletowy - 4 szt. -  duże rolki – tylko Jambo ze względu na rodzaj podajników do papieru

Przybory i artykuły papiernicze:

• Teczka na prace plastyczne – (podpisana)

Wszystkie rzeczy, zwłaszcza ubranka i kapcie, na początku roku szkolnego powinny być podpisane imieniem i nazwiskiem dziecka!!!

Ze względu na organizację pierwszych dni września prosimy o dostarczenie wyprawki  oraz pościeli w dniach 28 - 30 sierpnia 2017 r. w godzinach 7.00 - 17.00.

Wyprawkę dzieci z grupy X i XI  prosimy o dostarczenie  do oddziału w Klubie Osiedlowym „Dziupla”  w dniach  28 - 30 sierpnia 2017 r. w godzinach 7.00 - 15.00

Prosimy rodziców dzieci nowo przyjętych o wpłatę 12,00 zł na kartę do elektronicznej rejestracji dziennego pobytu dziecka w przedszkolu - iPrzedszkole. Wpłaty będą przyjmowane w sekretariacie przedszkola przy ul. St. Dubois 12 do 13 VII 2017 r. w godz. 7:30 - 15:00.