Jadłospis

    Stawka żywieniowa - 4,50 zł

   

UWAGI:

·Jadłospis sporadycznie może ulec zmianie.

·Nie stosujemy konserwantów.

·Wszystkie dania są wykonywane przez kuchnię przedszkolną.

·Większość potraw sporządzana jest w piecu konwekcyjno – parowym.

·Dzieci mają dostęp do wody mineralnej w ciągu całego dnia. 

     


Jadłospis
ważny od 16-10-2017 do 20-10-2017






Poniedziałek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA NA MLEKU, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM I KIEŁBASĄ ŻYWIECKĄ, OGÓREK KISZONY, PAPRYKA
Drugie śniadanie ŚLIWKI
Obiad ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, KOTLECIKI MIELONE Z DODATKIEM KASZY JAGLANEJ, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, WODA Z CYTRYNĄ
Podwieczorek RYŻ NA GĘSTO Z JOGURTEM NATURALNYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM






Wtorek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI, BUŁKA ŻYTNIA Z MASŁEM, PASTA TWAROGOWA Z MIODEM (BEZMl. Z WĘDLINĄ I POMIDOREM)
Drugie śniadanie JABŁKO
Obiad ZUPA KREM Z KALAFIORA, PIERŚ KURCZAKA W SOSIE, MAKARON RAZOWY, POMIDOR Z CEBULKĄ, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ
Podwieczorek HERBATA ZIOŁOWA, CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z MASŁEM, PASTA Z MARCHEWKI Z SEZAMEM I PESTKAMI SŁONECZNIKA






Środa
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie HERBATA Z CYTRYNA I MIODEM, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM, JAJKIEM GOTOWANYM I SZCZYPIOREM
Drugie śniadanie MIX OWOCÓW (banany, nektarynki, winogrona)
Obiad ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ, SCHAB PIECZONY W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI, SAŁATA LODOWA Z JOGURTEM NATURALNYM, KOMPOT OWOCOWY
Podwieczorek MLEKO (KAWA INKA), OMLETY Z POWIDŁAMI, MARCHEW DO CHRUPANIA






Czwartek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM, CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z MASŁEM, SER ŻÓŁTY (BEZML. WĘDLINA), ROSZPONKA, POMIDOR
Drugie śniadanie BUKIET WARZYW (pomidorki koktajlowe, seler naciowy, marchewka)
Obiad CZERWONY BARSZCZ, GOŁĄBKI MIĘSNE Z RYŻEM BEZ ZAWIJANIA W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ
Podwieczorek KISIEL Z TRUSKAWKAMI, CHRUPKI KUKURYDZIANE






Piątek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAKAO (HERBATA ZIOŁOWA), CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM, SCHAB PIECZONY, OGÓREK, RZODKIEWKA
Drugie śniadanie GRUSZKA
Obiad ZUPA JARZYNOWA, PIEROGI LENIWE Z JOGURTEM NATURALNYM I MUSEM OWOCOWYM, (BEZML.KOPYTKA Z MUSEM OWOCOWYM), KOMPOT OWOCOW
Podwieczorek HERBATA RUMIANKOWA, CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z MASŁEM, PASTA RYBNA ZE SZCZYPIORKIEM